Ny rättegång om självmord

KRIMINALVÅRDEN2010-02-17
Hovrätten beviljar prövningstillstånd till de kriminalvårdare som dömts för tjänstefel i Skaraborgs tingsrätt, sedan de underlåtit att ta ner en intagen som hängt sig i sin cell.

Det var i februari förra året som en 23-årig intagen på häktet i Mariestad hittades av kriminalvårdare, sedan han hängt sig i ett sönderrivet lakan från ett rör på toaletten. Ingen av de tre kriminalvårdarna tog ner den livlösa kroppen. Först när ambulanspersonal kom till platsen efter 14 minuter togs mannen ner. Han avled två dagar senare på sjukhus av sina skador.

I tingsrätten dömdes de tre kriminalvårdarna till 80 dagsböter vardera för tjänstefel. Två av dem har överklagat sina domar till hovrätten, och nu har Göta hovrätt beviljat dem prövningstillstånd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.