Ny statlig chefsutbildning inrättas

KKR2005-09-05

KKR och fem högskolor startar nästa år en ny 5-poängs utbildning för statliga chefer. Avsikten är att behålla och stärka myndigheternas ledarkompetens.

Orsaken till att chefsutbildningen startar är dels att den efterfrågats av nya statliga chefer, dels att en tredjedel av nuvarande statliga cheferna pensioneras inom tio år.

Bakom utbildningen står KKR. Statens kvalitets- och kompetensråd, och fem högskolor: universiteten i Linköping, Uppsala och Växjö och Mälardalens och Södertörns högskolor. Senare tillkommer fler högskolor.

Innehållet i chefsutbildningen, som kan ge fem akademiska högskolepoäng, blir likvärdigt men inte identiskt på högskolorna. Bland det som ingår är styrformer, förutsättningar för ledarskap i staten, policyanalys, förändring, ekonomi, kvalitetskontroll och omvärldsfaktorer.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA