Nya anstaltsplatser i Mariestad

KRIMINALVÅRDEN2023-01-27

Ett nytt hyresavtal kommer att ge 48 nya platser vid Kriminalvårdens anstalt Rödjan utanför Mariestad.

Regeringen har beslutat att bevilja en framställning från Kriminalvården om att ingå hyresavtal på anstalten Rödjan utanför Mariestad. Beslutet innebär att 48 nya platser kommer att tas i bruk under 2023. Hyresavtalet ska löpa på 25 år.

Regeringen skriver i ett pressmeddelande att det är angeläget att säkra utbyggnaden av Kriminalvården och möjliggöra ytterligare platskapacitet i anstalter och häkten runtom i landet:

”Regeringen fortsätter med utbyggnaden av Kriminalvården som är en viktig del i en av regeringens viktigaste uppgifter för att trycka tillbaka den grova brottsligheten. Platserna i Rödjan blir därför ett viktigt tillskott”, kommenterar justitieminister Gunnar Strömmer, M, regeringens beslut i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.