Personuppgiftsläckor i lönehantering granskas

STATENS SERVICECENTER2019-09-19

Datainspektionen har fått in flera anmälningar om att den lönehantering som sköts av Statens servicecenter läcker personuppgifter till obehöriga. Nu inleder myndigheten en granskning av de påstådda incidenterna.

Förra månaden tog Datainspektionen emot flera anmälningar om incidenter där personuppgifter läckt i samband med lönehantering. Statens servicecenter, som tillhandahåller den lönehantering det gäller, har även anmält incidenter som rör den egna personalen, enligt ett pressmeddelande från Datainspektionen.

Nu inleder Datainspektionen en granskning för att ta reda på om Statens servicecenter brister i sina rutiner på något sätt.

Incidenter som rör personuppgifter ska rapporteras till Datainspektionen inom 72 timmar efter att de upptäckts, men enligt pressmeddelandet har det i vissa fall tagit längre tid än så.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA