Polisanställd åtalas för trakasserier på nätet

POLISEN2021-03-15

En polisanställd åtalas för att ha trakasserat sin före detta pojkvän. Kvinnan ska bland annat ha skrivit nedsättande om mannen i nätforum och bytt namn på en musikspellista som han skapat ihop med sin nya sambo inför deras bröllop, rapporterar Dagens Juridik.

Polisens internutredare har hittat uppgifter i kvinnans mobil och dator som styrker att hon har publicerat ett antal nedsättande inlägg om sin före detta pojkvän på olika nätforum och i sociala medier, uppger Dagens Juridik.

Förutom inläggen har kvinnan, som är polisanställd, också gjort ändringar i en spellista på en digital musiktjänst som mannen och hans nya sambo skapat till sitt kommande bröllop.

Hon ska ha lagt till flera nya låtar i listan med titlar som anspelade på mannens nya förhållande och bröllopet, bland annat en låt med titeln ”Du kommer att ångra det här”. Kvinnan döpte också även om hela spellistan till ”BIG Mistake”, enligt Dagens Juridik.

Man misstänker också att hon har loggat in på ett konto på en streamingtjänst som tillhör mannen och där ändrat hans profilbild.

Den åtalade kvinnan har inte yttrat sig alls i förundersökningen och det är därför inte känt hur hon ställer sig till det som hon är åtalad för, enligt tidningen.

Polisens personalansvarsnämnd har angett till tingsrätten att kvinnan kommer att få sin anställning avslutad om hon döms.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen Pan
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA