Regeringen har hörsammat våra krav

ST 2003-06-26
Regeringens initiativ att inrätta ett forum för ökad hälsa i staten välkomnas av STs förbundsordförande Annette Carnhede.

Arbetsmiljön inom staten ska förbättras. Socialstyrelsens Gd Kerstin Wigzell ska leda en arbetsgrupp som syftar till att öka hälsan och minska sjukfrånvaron i staten.

STs Annette Carnhede tycker att initiativet är lovvärt.

- Det här är efterlängtat från STs sida! För oss har arbetsmiljön varit en central fråga för förbundets insatser. Det är glädjande att regeringen hörsammat våra krav på en bättre arbetsmiljö för statens egna anställda.

I första hand ska verksamheten inriktas mot information, seminarier, hearings och utåtriktade insatser. Målgruppen är myndighetschefer, anställda och fackliga företrädare vid statliga myndigheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.