Regeringen och V eniga om höjd a-kassa

A-KASSAN2015-04-07
Taket i a-kassan ska höjas i höst. Det har regeringen och Vänsterpartiet kommit överens om uppger SVT. Från 7 september ska taket höjas från dagens 18 700 kronor i månaden till 25 025 kronor.

När taket i a-kassan ändras ökar också den maximala dagpenningen för den som blir arbetslös från 680 kronor till 910 kronor. Det blir den första höjningen sedan år 2002, om den går igenom vid riksdagsbehandlingen. Den höjda ersättningen gäller för de första 100 dagarna av en arbetslöshetsperiod. Därefter sänks ersättningen till högst 760 kronor per dag, enligt SVT. Grundersättningen höjs från 320 till 350 kronor per dag. Reformen beräknas kosta staten cirka 820 miljoner kronor i år.

TCOs ordförande Eva Nordmark välkomnar förslaget om höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen:

”TCO har arbetat för en förbättrad arbetslöshetsförsäkring i många år. En grundläggande del i det är ett höjt tak i a-kassan”, säger hon till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.