Riksrevisionen granskar Kulturrådet

REVISION2007-08-22

Riksrevisionen ska granska den statliga bidragsgivningen inom kulturområdet, sedan man uppmärksammat brister i samband med den årliga revisionen.

Staten betalar ut närmare tre miljarder kronor om året i kulturbidrag. Bidragssystemet har i stort sett varit oförändrat sedan 1970-talet och någon närmare granskning av bidragsprocessen har aldrig gjorts, konstaterar Kulturrådet i ett preessmeddelande.

I sitt beslut om granskningen uppger Riksrevisionen att man i revisionen har uppmärksammat brister i den statliga bidragshanteringen. I första hand är det Kulturrådet som ska granskas, men även Konstnärsnämnden kommer att beröras.

– Vi välkomnar en granskning, den blir intressant också för Kulturrådet, säger Stefan Stenberg, avdelningschef vid Kulturrådet enligt pressmeddelandet.

– Det går säkert att förbättra delar av fördelningsprocessen. Kulturrådet har de senaste åren moderniserat bidragsrutinerna, såväl tekniskt som på andra sätt. Därför är det bra om vårt arbete bedöms av en extern part.

Riksrevisionens granskning ska vara avslutad den 20 december.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA