SD-politiker utesluten ur Transport

FACKLIGT2019-02-26

Sverigedemokraten Mats Fredlund utesluts som medlem i Transport därför att han företräder SD i kommunfullmäktige i Kiruna, skriver Transportarbetaren. Enligt Transport strider uppdraget mot förbundets stadgar.

Lastbilschauffören Mats Fredlund fick inför höstens val beskedet att han fick välja mellan att vara medlem i Transport och aktiv i Sverigedemokraterna. Han stod på Sverigedemokraternas lista inför valet och valdes in i Kirunas fullmäktige, skriver Transportarbetaren. Nu har Transports förbundsstyrelse beslutat att utesluta honom från förbundet. Han har en månad på sig att överklaga.

”Medlemmar får tycka vad de vill, de får rösta på vad de vill och de får var med i vilken förening de vill. Men när någon aktivt företräder en organisation som har en inriktning som går stick i stäv med våra stadgar, då har kongressen beslutat att den personen ska uteslutas”, säger förbundssekreterare Lars Mikaelsson till tidningen.

”Vi kommer att överklaga. Sedan får vi se hur vi går vidare om uteslutningen kvarstår. Jag är förvånad över att medlemmen inte fått en specificering av grunden för uteslutning, vad exakt han bryter mot”, säger Mats Fredlunds juridiska ombud Anders Elvingsson till Transportarbetaren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA