Shekarabi uppvaktas om #metoo-upprop

#METOO2018-01-26

I dag överlämnas offentliga sektorns #metoo-upprop med underskrifter från drygt 1 200 offentliganställda till civilminister Ardalan Shekarabi, S.

Uppropet, som har hashtagen #allmänhandling, startades i slutet av 2017 och ska enligt gruppens beskrivning samla underskrifter både inom kommunal, regional och statlig sektor.

Det är inte det enda uppropet inom staten, exempelvis finns #akademiuppropet på universitet och högskolor, #virivermurarna inom Kriminalvården och #nödvärn inom Polisen.

En av initiativtagarna till uppropet från offentlig sektor, Nancy Schuch, sade innan jul till Publikt att de berättelser hon hade sett dittills var lika otäcka som i andra upprop.

– Alltifrån ”lilla gumman” och en klapp på rumpan till så grova saker att man inte ens vill föreställa sig dem.

En annan av initiativtagarna, Nina Trottner, säger till Dagens Nyheter att de hoppas på en dialog med Ardalan Shekarabi.

”Vi är glada att han kan ta emot oss och att han tycker att frågan är viktig. Vi hoppas att han och hans kollegor har påbörjat någon sorts plan för hur de ska arbeta mot den här typen av problem.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.