Shekarabi uppvaktas om #metoo-upprop

#METOO2018-01-26
I dag överlämnas offentliga sektorns #metoo-upprop med underskrifter från drygt 1 200 offentliganställda till civilminister Ardalan Shekarabi, S.

Uppropet, som har hashtagen #allmänhandling, startades i slutet av 2017 och ska enligt gruppens beskrivning samla underskrifter både inom kommunal, regional och statlig sektor.

Det är inte det enda uppropet inom staten, exempelvis finns #akademiuppropet på universitet och högskolor, #virivermurarna inom Kriminalvården och #nödvärn inom Polisen.

En av initiativtagarna till uppropet från offentlig sektor, Nancy Schuch, sade innan jul till Publikt att de berättelser hon hade sett dittills var lika otäcka som i andra upprop.

– Alltifrån ”lilla gumman” och en klapp på rumpan till så grova saker att man inte ens vill föreställa sig dem.

En annan av initiativtagarna, Nina Trottner, säger till Dagens Nyheter att de hoppas på en dialog med Ardalan Shekarabi.

”Vi är glada att han kan ta emot oss och att han tycker att frågan är viktig. Vi hoppas att han och hans kollegor har påbörjat någon sorts plan för hur de ska arbeta mot den här typen av problem.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.