"SLFF hotar den fackliga verksamheten"

ST2003-10-31
ST anser att Svensk Lokförarförening driver en linje som drabbar de egna medlemmarna. SLFFs konfliktåtgärder är ett hot mot den fackliga verksamheten, säger STs förhandlingschef.
Av:  Christian Örjestål

Svensk Lokförarförening, SLFF, har än en gång krävt av arbetsgivarorganisationen Almega att få teckna ett eget kollektivavtal för sina medlemmar. Med kravet bifogade SLFF ett varsel om strejk och övertidsblockad.

Almega säger dock nej.

SLFFs medlemmar i Malmö och Stockholm går ut i strejk den 1 november. Från samma datum gäller övertidsblockaden som omfattar samtliga SLFFs medlemmar.

STs förhandlingschef Johan Tengblad anser dock att SLFFs åtgärder kan skada den fackliga verksamheten.

– SLFF driver en linje som tveklöst drabbar de egna medlemmarna. Det borde ledningen inom SLFF inse. Sådana här urskillningslösa konfliktåtgärder är ett faktiskt hot både mot facklig verksamhet och mot de egna anställningsvillkoren. Jag hoppas att det finns tillräckligt många inom SLFF som förstår det.

Johan Tengblad är rädd att SLFFs linje kan leda till facklig splittring.

– Och det finns bara en som vinner på det i slutändan och det är arbetsgivaren.

ST-spårtrafik väljer att ställa sig neutrala till konflikten och SLFFs krav.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.