ST får ny kansliorganisation

FÖRBUNDET2003-11-06

En ny enhet, verksamhetsenheten, inrättas på STs kansli. Till dess uppgifter hör förhandlingar, utvecklingsfrågor och medlemsrekrytering.

STs nya kansliorganisation ska vara helt genomförd och fungera från den 1 januari 2004, enligt beslut av förbundsstyrelsen.

Kansliets verksamhet leds av kanslichefen /förste ombudsmannen Gunnar Johanson. Till sin hjälp har han en verksamhetsledning (VL).

I Stockholm kommer följande enheter att finnas:

  • Verksamhetsenheten. Den bildas genom att den nuvarande AU-enheten, regionala enheten i Stockholm och delar av medlemsenheten blir en enda enhet. Ny chef: Börje Johansson. Han är för närvarande verksamhetskoordinator och var tidigare ordförande i Försäkringsanställdas förbund. Eftersom enheten får ett trettiotal medarbetare har också en biträdande chef utsetts: Eva Thim Karlsson, idag chef för medlemsenheten.
  • Informationsenheten. Chef: Birgitta Kempe.
  • IT-enheten. Ny chef: Reza Mirazimi.
  • EA/PA-enheten. Chef: Gunilla Hellström.
  • Statstjänstemannens redaktion. Chefredaktör: Jan-Åke Porseryd.
  • Sekretariatet.

Verksamhetsenheten får både ett nationellt uppdrag – att stödja rikstäckande ST-avdelningar och regioner – och ett lokalt uppdrag att serva sektioner och lokala avdelningar. Uppgifter: förhandlingar, utveckling av förtroendevalda och organisation, rekrytering, politikutveckling och omvärldsbevakning. Även frågor som rör medlemsförsäkringar och TBV ska höra hit.

Övriga medlemsförmåner förs över till informationsenheten

Vart ST Direkt och studerandeverksamheten ska höra har ännu inte lösts. Delar av nuvarande medlemsenhetens uppgifter förs över till IT-enheten.

Redan har antalet regionala enheter minskats till tre:

  • Region Norr: Start den 1 januari i år, kansliort i Umeå, verksamhet även i Sundsvall.
  • Region Väst: Start den 1 oktober, kansliort i Göteborg, verksamhet även i Örebro.
  • Region Syd: Start den 1 oktober, kansliort i Malmö, verksamhet även i Norrköping.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA