ST protesterar mot varslen

MIGRATIONSVERKET2017-01-31

ST inom Migrationsverket har reagerat på myndighetens varsel av 300 tjänster i region mitt. ”Samtidigt som Migrationsverket lägger varsel så har myndigheten rekordlånga handläggningstider”, skriver STs avdelningsordförande Sanna Norblad i ett pressmeddelande.

ST påtalar att arbetsbelastningen är hög inom myndigheten och anser att arbetsgivaren i första hand ska pröva att flytta om personal.

”Det är stor oro bland personalen på Migrationsverket. Igår fick en region besked men fortfarande saknas besked för fem regioner. Våra medlemmar förtjänar ett bättre bemötande från arbetsgivaren och alla anställda bör få besked om deras arbetsplats är berörd”, skriver Sanna Norblad i pressmeddelandet.

Hon är också kritisk till att Migrationsverket inte infört ett anställningsstopp. De tjänster som utlyses bör prövas mot den kompetens som redan finns på arbetsplatsen, enligt ST.

Varslet berör medarbetare inom Uppsala län, Örebro län, Värmlands län, Gävleborgs län, Västmanlands län och Dalarnas län.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA