ST protesterar mot varslen

MIGRATIONSVERKET2017-01-31
ST inom Migrationsverket har reagerat på myndighetens varsel av 300 tjänster i region mitt. ”Samtidigt som Migrationsverket lägger varsel så har myndigheten rekordlånga handläggningstider”, skriver STs avdelningsordförande Sanna Norblad i ett pressmeddelande.

ST påtalar att arbetsbelastningen är hög inom myndigheten och anser att arbetsgivaren i första hand ska pröva att flytta om personal.

”Det är stor oro bland personalen på Migrationsverket. Igår fick en region besked men fortfarande saknas besked för fem regioner. Våra medlemmar förtjänar ett bättre bemötande från arbetsgivaren och alla anställda bör få besked om deras arbetsplats är berörd”, skriver Sanna Norblad i pressmeddelandet.

Hon är också kritisk till att Migrationsverket inte infört ett anställningsstopp. De tjänster som utlyses bör prövas mot den kompetens som redan finns på arbetsplatsen, enligt ST.

Varslet berör medarbetare inom Uppsala län, Örebro län, Värmlands län, Gävleborgs län, Västmanlands län och Dalarnas län.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.