Statstjänstemannen utreds

NYHET2003-07-29
STs styrelse har beslutat att göra en översyn av förbundets medlemstidning Statstjänstemannen.

Förbundsstyrelsen slår fast att tidningen är förbundets enda direkta informations- och kommunikationskanal till varje medlem.

Styrelsen konstaterar också att  redaktionens ställning i STs organisation och ordningen för ansvarig utgivare ska förbli som i dag.

En tidningsutredning ska se över tidningens
redaktionella program och tidningens framtida namn (i samband med att förbundet byter namn).

Andra frågor som översynen ska pröva är samverkan/samdistribution mellan Statstjänstemannen och ST-avdelningarnas tidningar, för- och nackdelar med att tidningen bolagiseras samt tidningens ekonomi.

Ordförande i utredningen är Tommy Aldvin, STs 1e vice ordförande. En slutrapport  beräknas komma första kvartalet 2004.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.