Stor efterfrågan på behandlingshem

SIS2015-05-19
Statens institutionsstyrelse, SiS, ska fortsätta att bygga ut kapaciteten på sina institutioner. Enligt ett pressmeddelande är det fortsatt högt tryck från socialtjänsten på nya platser.

SiS kommer att öka sin kapacitet både inom ungdomsvården och missbruksvården. Ökningen kommer att ske både genom att enstaka nya platser skapas och att hela avdelningar öppnas. Alla verksamhetsområden inom SiS berörs, enligt pressmeddelandet.

SiS har också under det gångna halvåret ökat sin kapacitet att ta emot ungdomar och vuxna missbrukare på uppdrag av den kommunala socialtjänsten. Det har skett genom om- och tillbyggnad av befintliga institutioner. Men eftersom efterfrågan på platser fortfarande är rekordhög fortsätter arbetet med att öka kapaciteten.

ST har tidigare riktat skarp kritik mot arbetsförhållandena på SiS behandlingshem. I en debattartikel i Svenska Dagbladet i november skrev Thord Jansson och Tobias Bjerman, ordförande respektive vice ordförande i ST inom SiS, att LVM-hemmen saknar förutsättningar för att garantera klienterna en god omvårdnad och vård och behandling i en trygg miljö.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.