Strejkvarsel inom järnvägsinfrastruktur

AVTAL2017-05-08
Seko har varslat om strejk inom bransch järnvägsinfrastruktur. I ett första steg tas medlemmarna ut i konflikt vid lunchtid 17 maj, om inget avtal är färdigt tills dess.

Seko och motparten Almega har inte kunnat komma överens om villkoren för in- och uthyrning av personal. Enligt ett pressmeddelande från den Seko handlar det om att arbetsgivaren inte vill gå med på att LOs bemanningsavtal tillämpas.

”Det är inte acceptabelt att personal som hyrs in får sämre arbetstidsbestämmelser, lön och ersättningar än den personal som är anställd i det inhyrande företaget”, kommenterar Sekos förbundsordförande Valle Karlsson i ett pressmeddelande.

Seko varslar därför om strejk i två omgångar med början vid lunch den 17 maj. Det andra steget tas måndagen efter, om parterna inte har kommit överens om ett nytt avtal innan dess.

Seko organiserar ungefär 2 000 medlemmar som huvudsakligen jobbar som eltekniker, spårsvetsare, signaltekniker och banarbetare inom branschen järnvägsinfrastruktur. ST har ett hundratal medlemmar inom bransch järnvägsinfrastruktur.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.