Sympatistrejk med lärare i Grekland

GREKLAND2013-05-14
Tusentals offentliganställda sympatistrejkar i dag till förmån för de lärare som den grekiska regeringen förbjudit att strejka på fredag.

Greklands offentliganställda har uppmanats att lämna jobbet klockan tio i dag. En demonstration har utlysts utanför Atens universitet. Ytterligare en strejk planeras till torsdag, då både de offentliganställdas fack ADEDY och arbetarförbundet GSEE tänker lägga ned arbetet från klockan tolv på dagen, skriver dagstidningen Ekathimerini.

Den grekiska regeringen beslutade igår att förbjuda landets lärare att genomföra sin planerade protestaktion mot nedskärningarna. Den som ändå går ut i strejk hotas därmed att gripas och avskedas. Beslutet gäller från onsdag och tills vidare. Däremot backade regeringen på en av de punkter lärarna protesterat emot. Det dekret från presidenten som avsåg tvångsomplacering av tusentals lärare drogs tillbaka, skriver tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.