TCO har löst arbetsmiljöproblem

FACKLIGT2011-06-14
Anmälan mot TCO till Arbetsmiljöverket har dragits tillbaka och förbundet hotas inte längre av åtgärder. Den administrativa avdelningen får en ny ledning, skriver TCO-tidningen.

TCO anmäldes till Arbetsmiljöverket av skyddsombudet Torgny Wiktorsson i april. Han pekade på samarbetsproblem mellan personalen och den relativt nya chefen för TCOs administrativa avdelning. I anmälan räknade han upp en rad fysiska och psykosociala besvär som anställda drabbats av, såsom oro, försämrat självförtroende, minskad arbetsglädje, migrän och sömnproblem.

Nu har TCOs tillförordnade kanslichef Bengt Nörby tagit på sig chefskapet för den administrativa avdelningen, skriver TCO-tidningen. Och när TCO i höst tillsätter en ny kanslichef kommer denne också att bli chef för den administrativa avdelningen.

”Den åtgärdsplan som vi har upprättat bedömde Arbetsmiljöverket vara tillräckligt bra. Nu har vi förhoppningsvis en modell som vi kan arbeta utifrån i framtiden. Vår motpart har varit positiv till lösningarna när vi bland annat mött dem i MBL-förhandlingar”, säger Bengt Nörby till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.