Unga mindre positiva till svartjobb

RSV2003-06-26
Ungdomar i storstäderna blir allt mer negativa till svartjobb. Det visar en ny undersökning från Riksskatteverket.

Riksskatteverkets undersökning visar att andelen ungdomar i de större städerna som anser att det är ”okej” att jobba svart har minskat från 29 till 21 procent under det senaste året.

Även om siffran gått ned är ungdomar fortfarande den grupp som är mest positiva till svartjobb.

Varje år går samhället miste om närmare 50 miljarder kronor i skatt på grund av svartjobb. Förra året inledde RSV en fleråring informationskampanj för att försöka påverka ungdomars positiva syn på svartjobb. Det första årets kampanj uppmärksammades av nio av tio ungdomar och fick varannan att börja prata om skatter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.