Vill låta kriminalvården ta över arrest

POLISEN2013-02-05
Polisen i Kronoberg vill bli av med arresten i Växjö. Polisen tycker att Kriminalvården kan ta över den, eftersom det ligger mer i linje med myndighetens kärnverksamhet, skriver Smålandsposten.

När det nya polishuset i Växjö byggdes var tanken att arresten skulle kunna drivas av Kriminalvården, som ändå ansvarar för häktet i lokalen intill. Men det blev aldrig så eftersom myndigheterna inte kom överens.

Tommy Gustavsson, ekonomidirektör vid Polisen i Kronoberg, säger till Smålandsposten att man har haft ett nytt möte  med Kriminalvården och att polisen fortfarande är intresserade av att köpa tjänsten.

Kriminalvården är öppna för en diskussion men säger att det måste förankras internt och med facken. I slutänden är det en resursfråga, konstaterar Christer Karlsson, chef för Kriminalvården region Öst.

”Vi har sagt att vi ska ha en ambition att vara klara med ett förslag inom några månader. Ska vi ta över driften kräver det en hel del saker som vi måste diskutera vidare. Vi får väl se vart vi hamnar. Men vi har en positiv ingång”, säger han till tidningen.

Enligt Smålandsposten arbetar ett tiotal arrestvakter på arresten i Växjö. De flesta är timanställda.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.