Annons:

Nr 8 2019

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
Fördjupning: efter #metooFördjupningNär metoo-uppropen avlöste varandra för två år sedan kom många vittnesbörd om sexuella trakasserier och övergrepp från statligt anställda. På flera myndigheter säger ansvariga chefer att de nu jobbar hårt för att förändra arbetsplats­kulturen.
Reportage: KrisövningFördjupningNär svenska myndigheter ska stärka sin beredskap får de anställda träna för att kunna hantera ett skarpt läge. Micael Granström, Klas Elmgren och Angelica Hedman gör mätningar efter ett simulerat radioaktivt utsläpp.
Kort om: tjänstledighetFördjupningVill du utbilda dig till florist eller uppdatera dina kunskaper i engelska? Behöver du vårda en närstående eller har du ett fackligt förtroendeuppdrag? Här är fakta om vilka regler som gäller för tjänstledighet.
Intervju: Lena MickoFördjupningDen nya civilministern Lena Micko har många punkter på agendan. En är att intensifiera arbetet mot ohälsan bland statsanställda. Hon brinner också för att utveckla relationen mellan staten och kommunerna.
Min fritidFördjupningST-medlemmen Richard Ringhov är avdelningschef på Lunds universitet. Han är också fotbollstränaren som har tagit Torns IFs herrlag från division 4 till division 1.
UppföljningFördjupning2015 flyttade medarbetarna in i det nya aktivitetsbaserade kontoret Niagara vid Malmö universitet. Men arbetsmiljön visade sig bli så dålig att man nu beslutat att bygga om.
Hej medlemFördjupningHanna Sundén jobbar med projektet Fossilfria transporter i norr. Att underlätta klimat­omställningen genom att öka det kollektiva resandet är ett mål.
Så gjorde vi: extra friskvårdstimmePå jobbetSom ett sätt att stötta medarbetarna att få ny energi under en turbulent tid införde Statens fastighetsverk två friskvårdstimmar i veckan. Hillevi Moberg tycker att träningen gör henne piggare och gladare.
På jobbet: lönerPå jobbetDet är lätt att känna sig illa behandlad om kolleger med samma arbetsuppgifter tjänar betydligt mer. Men det är svårt att slå fast vad som är rätt lön. Så om du vill ta upp en diskussion om din lön bör du förbereda dig väl med goda argument.
Krönika: Niklas EkdalKrönikaHistorien kan hjälpa oss att undvika de värsta dumheterna i framtiden, skriver journalisten och författaren Niklas Ekdal i en krönika.
SatirDebatt
Prenumerera på