Hanna Sundén jobbar med projektet Fossilfria transporter i norr. Att underlätta klimat­omställningen genom att öka det kollektiva resandet är ett mål.
Bild: Erik Abel
Hanna Sundén jobbar med projektet Fossilfria transporter i norr. Att underlätta klimat­omställningen genom att öka det kollektiva resandet är ett mål.

Projektet ska minska utsläppen

PÅ MITT JOBB: HEJ MEDLEM2019-12-13
Hej Hanna Sundén, analytiker och projektledare på Länsstyrelsen i Västerbottens län.

Vad händer just nu på ditt jobb?

– Jag är projektledare för projektet Fossilfria transporter i norr, som just nu testar och lanserar ett webbverktyg, Panorama. Verktyget ska ge en visuell helhetsbild av de fossila utsläppen i vår region och förslag på lösningar. Jag har varit med och tagit fram den regionala versionen och lagt in våra data. Tanken är att verktyget ska vara ett stöd för kommunerna i arbetet för en transportsektor helt fri från fossila drivmedel. Webbverktyget är framtaget av det Umeåbaserade företaget Climateview, och det är Klimatpolitiska rådet, Naturvårdsverket och Energimyndigheten som står bakom det.

Vad gör du på jobbet till vardags?

– Förutom att jag är projektledare så jobbar jag som analytiker, främst inom områdena regional tillväxt, klimat och energi. Det handlar bland annat om att analysera och kart­lägga ärende- eller arbetsprocesser. Nu senast var det en kartläggning av länsstyrelsens arbete med Klimatklivet.

Varför är du med i ST?

– Därför att ST har bra koll på länsstyrelsernas verksamhet och för att alla på arbetsplatsen kan vara med i förbundet. ST driver också frågor som jag tycker är viktiga, som att det ska finnas en siffra i löne­avtalet till exempel. Sedan är det bra att vara med i facket om man behöver stöd av någon anledning. 

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.