Annons:

Medlemmar

Ämne:Medlemmar
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Medlemmar. Du kan även följa vad Publikt skriver om Medlemmar genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
STNyhetST sätter av 30 miljoner kronor i budgeten för 2019 till en engångssatsning för att öka synligheten och värva fler medlemmar. ”Vi kan inte växa om vi inte satsar. Det handlar om förhandlingsstyrka – om arbetsgivaren ska lyssna på oss måste vi öka antalet medlemmar”, säger STs ordförande Britta Lejon.
Medlem i STFördjupningNamn: Phaedre French. Ålder: 46 år. Bostad: Hyresrätt i Södertälje centrum. Familj: Sambo, son och två utflugna döttrar. Yrke & arbetsplats: Redovisningsekonom och administrativ hand­läggare på utrikes­departementet. Månadslön: 34 800 kronor.
STNyhetFlera statliga arbetsgivare har slutat dra fackavgiften på lönen. Det har gjort att ST tappat cirka 250 medlemmar. ”Oerhört tråkigt, för jag tror inte att alla är medvetna om att de har trillat ur”, säger Anita Engvoll, ordförande för ST inom Regeringskansliet.
medlemsavgiftenFördjupningFackförbund har alltid tagit ut en medlemsavgift, och den är väldigt viktig för förbundens verksamhet, säger Anders Kjellberg, professor i sociologi på Lunds universitet som forskar om fackföreningsrörelsen.
STNyhetOmkring 47 000 ST-medlemmar får dela på 17,5 miljoner kronor i återbäring från försäkringsbolaget Förenade Liv till sommaren. Det är första gången ST gör en utbetalning av det slaget.
STNyhetUnder 2016 växte ST – förbundet noterade en nettoökning med 1271 yrkesaktiva medlemmar. ST hade vid årsskiftet totalt 94 703 medlemmar.
Prenumerera på