Bild: Getty Images

Miljoner i återbäring till ST-medlemmar

ST2017-05-04

Omkring 47 000 ST-medlemmar får dela på 17,5 miljoner kronor i återbäring från försäkringsbolaget Förenade Liv till sommaren. Det är första gången ST gör en utbetalning av det slaget. 

Av:  Emmeli Nilsson

ST har tecknat ett nytt försäkringsavtal med Trygg-Hansa för förbundets medlemmar. Även tidigare har medlemmar haft möjlighet att teckna sak- och olycksfallsförsäkringar hos Trygg-Hansa, men från och med årsskiftet har medlemmarna även tillgång till liv- och sjukförsäkringar samt seniorlivförsäkring hos försäkringsbolaget.

Tidigare låg dessa försäkringar hos Förenade Liv. Enligt STs ekonomichef Minna Engberg beror bytet av bolag till stor del på att Förenade Liv upphör. Men de medlemmar som haft gruppförsäkring hos Förenade Liv får en trevlig avskedspresent lagom till sommarsemestern. 17,5 miljoner kronor, närmare bestämt.

– Våra försäkringar har gett positivt resultat och Förenade Liv har gjort avsättningar till återbäringsfonden. Det är minst 47 000 medlemmar som berörs och som kommer att få ut en summa som blir olika stor beroende på hur länge man haft försäkringen, säger Minna Engberg.

Maxbeloppet som kommer återbetalas till en enskild medlem är 1168 kronor. 23 maj skickas det ut ett brev till de medlemmar som berörs, och därefter kommer utbetalningarna göras 15 juni respektive 21 juni. Pengarna utbetalas via Swedbanks utbetalningssystem.

– ST har aldrig varit med om att göra någon sådan här återbetalning eller utbetalning tidigare. Jag vet att Lärarförbundet har gjort något liknande och Unionen gjorde det i höstas, men det är ganska ovanligt, säger Minna Engberg.

– Det är ju väldigt roligt för våra medlemmar att de får tillbaka pengar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Medlemmar
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA