Annons:

Omlokalisering

Ämne:Omlokalisering
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Omlokalisering. Du kan även följa vad Publikt skriver om Omlokalisering genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
OmlokaliseringNyhetRegeringen vill flytta minst femtio statliga jobb till Härnösand. Det handlar om funktioner som i dag finns hos myndigheter lokaliserade i Stockholmsområdet. Syftet är att öka den statliga närvaron i Västernorrland.
MUCFs omlokaliseringFördjupningI Stockholm är frustrationen och sorgen stor över omlokaliseringen av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. I Växjö, där det nya kontoret håller på att byggas upp, har man stor respekt och förståelse för kollegernas situation – samtidigt som man hurrar högt.
ESF-rådetNyhetFacket har fått igenom sin linje vad gäller villkoren för de anställda som berörs av ESF-rådets flytt. I stället för att tvingas säga upp sig själva när en del av myndigheten flyttar till Gävle, har de nu sagts upp av arbetsgivaren. Därmed får de upp till ett års uppsägningslön och löper inte längre risk för att förlora a-kassa.
OmlokaliseringNyhetArbetsgivarverket har inte backat om att anställda har arbetsskyldighet på nya orten vid omlokalisering, men har gått med på förbättringar i stödet till dem som drabbas. Det är resultatet av fackens förhandlingar om villkoren vid omlokalisering.
Svenska ESF-rådetNyhetRunt 30 anställda har slutat på Svenska ESF-rådets huvud­kontor efter beskedet att deras jobb flyttas till Gävle. Nu riskerar myndigheten att inte klara sitt uppdrag, enligt Susanna Holzer, ledamot i STs avdelningsstyrelse.
swedacNyhetRegeringens beslut att omlokalisera de anställda på Swedacs Stockholmskontor till Borås får hård kritik i en konsultrapport. Konsulten varnar för att de höga kostnaderna kan göra myndigheten konkursmässig.
StatsförvaltningNyhetRegeringen har satsat stort på att flytta myndighetsjobb från Stockholm till mindre orter. Men när myndigheterna själva bestämmer hamnar de flesta nya jobben likväl i Stockholm, Göte­borg och Malmö och andra större städer, visar Publikts granskning.
OMLOKALISERINGNyhetFack och arbetsgivare på myndigheterna har inlett förhandlingar om de anställdas villkor när regeringen beslutar om omlokaliseringar. ”Vi har konstruktiva diskussioner”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.
LedareSamtidigt som regeringen beslutar om kostsamma omlokaliseringar fortsätter andra myndig­heter att växa i Stockholm. Det är inte en effektiv användning av statens resurser.
OMLOKALISERINGNyhetPersonalen flyr snabbt från myndigheter som ska omlokaliseras, och bemanningsfrågorna blir ofta akuta långt innan flyttlasset går. Det konstaterar ST i en rapport byggd på en undersökning bland förtroendevalda.
OMLOKALISERINGNyhetFacken vid de statliga myndigheterna har begärt förhandlingar med Arbetsgivarverket om villkoren för de anställda vid omlokaliseringar. Nationell arbetsskyldighet är unikt för staten, vilket gör att myndigheterna riskerar att framstå som mindre attraktiva arbetsgivare, menar STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.
OMLOKALISERINGNyhetSwedac begär upp till 127 miljoner kronor i extra anslag av regeringen för att klara omlokaliseringen av Stockholmskontoret till Borås. Då bara ett fåtal anställda vill flytta med, kan konsekvensen bli förödande, varnar Swedac. I värsta fall stoppas myndigheten som ackrediteringsorgan.
OmlokaliseringFördjupningSwedacs filialkontor i Stockholm ska slå igen och de 40 tjänsterna omlokaliseras till huvudkontoret i Borås. ”Det känns trist att de tänker på oss som ett kryss på pappret i stället för att se på vad vi gör”, säger Olga Caratier om regeringens beslut.
OmlokaliseringNyhetRegeringen vill skärpa reglerna för en myndighet som vill avveckla sin lokala närvaro i en kommun. Ett sådant beslut ska kräva en konsekvensanalys och måste i förväg kommuniceras med kommunen och andra aktörer.
OmlokaliseringDebattREPLIK. Fackliga företrädare svarar Bengt Johannisson om MUCFs omlokalisering.
Prenumerera på