Myndigheter flyttar ihop i Sundsvall

STATENS TJÄNSTEPENSIONSVERK2022-11-30

Till hösten flyttar Statens tjänstepensionsverk, SPV, och Myndigheten för digital förvaltning, Digg, ihop. SPV hyr ut delar av sina lokaler i Sundsvall till Digg. Vissa lokaler, som fikarum och mötesrum, blir gemensamma.

”Det blir roligt med mer liv och rörelse här i huset. Och samtidigt sparar vi på statens resurser – en bra kombination”, kommenterar Maria Humla, generaldirektör på SPV, flytten i ett pressmeddelande.

SPV har hållit till i fastigheten på Jägargatan i Sundsvall sedan 1976. Under hösten har myndigheten gjort en översyn av lokalbehoven och landat i beslutet att stanna kvar i huset. Men nu blir det tillsammans med Digg.

”Vi trivs här i lokalerna och tycker att de ger oss de allra bästa förutsättningarna utifrån våra behov. Att dela lokaler med en annan myndighet, kunna inspireras och utbyta erfarenheter med varandra i våra respektive uppdrag känns spännande. Och att vi också kan minska våra hyreskostnader och driftskostnader är så klart jättebra”, framhåller Maria Humla i pressmeddelandet.

Digg kommer att hyra delar av SPVs tidigare kontorsytor och flyttar in under andra halvan av 2023. Myndigheterna kommer att dela gemensamma utrymmen som bland annat matsal, mötesrum och fikarum.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Omlokalisering
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA