Annons:

Postens framtid

Ämne:Postens framtid
POSTNORDNyhetInom ramen för ett sparpaket säger Postnord upp 250 anställda på huvudkontoret. Det blir också förändringar i det statliga bolagets styrelse, enligt ett pressmeddelande.
PostnordNyhetVi måste minska våra krav på tillgänglighet och utdelning för att säkra postservicen till alla i hela landet. Den varningsflaggan hissar Post- och telestyrelsen, PTS, i en rapport om postmarknadens utveckling.
POSTNORDNyhetPå koncernstyrelsens initiativ får Postnords vd Håkan Ericsson och finanschefen Gunilla Berg lämna sina jobb med omedelbar verkan. ”ST ställer sig bakom beslutet”, säger STs vice avdelningsordförande Per-Åke Alenius.
PostnordNyhetPostnord vill ha regeringens tillstånd att höja priset på frimärken – för att klara företagets ekonomi och rädda jobben, skriver Sekotidningen.
POSTNORDNyhetDen nya postlag som träder i kraft 1 april kommer att vara föråldrad redan inom ett par år, spår Postnords vd Håkan Ericsson. Att förändringarna i branschen går oerhört snabbt var alla överens om när ST anordnade ett seminarium om postlagen.
PostenNyhetRegeringen lägger fram förslag om ändringar i postlagen till riksdagen. Syftet är att anpassa lagstiftningen till digitaliseringen och se till att posttjänster hålls tillgängliga i hela landet.
PostenNyhetKlagomålen på bristande tillförlitlighet i postutdelningen ligger fortfarande på höga nivåer, men operatörerna Postnord och Citymail arbetar för att höja kvaliteten, enligt en rapport från PTS.
PostenNyhetDanska regeringen överväger att sälja delar av Postnord till privata aktörer, skriver Dagens Nyheter. En sådan lösning skulle kunna ge det kapitaltillskott bolaget behöver utan statliga insatser.
PostenNyhetSamtidigt som Postnord brottas med ökande kostnader och planerar omfattande uppsägningar i Danmark har ersättningarna till den högsta företagsledningen räknats upp med flera miljoner kronor, uppger SVT.
PostenNyhetNäringsminister Mikael Damberg kommer idag till en planerad utfrågning i riksdagens näringsutskott om regeringens planer för Postnord. Anledningen är de ekonomiska problem Postnord står inför.
PostenNyhetRegeringen förbereder en krisplan för Postnord, skriver Dagens Nyheter. En viktig förklaring är vad som kallats en ”aggressiv digitalisering” i Danmark, där alla medborgare måste ha e-post för myndighetsbrev.
PostnordNyhetSverige kan införa undantag från principen att post ska delas ut fem dagar i veckan. Post- och telestyrelsen bör få i uppdrag att ta fram regler för detta, anser regeringens utredare. Men ST inom Postnord är kritiskt till utredningens förslag.
PostnordNyhet95 procent av breven ska delas ut inom två arbetsdagar. Pristaket för portot behålls. Det föreslår regeringens utredare Kristina Jonäng i dag på Dagens Nyheters debattsida. ST är kritiskt och skulle gärna se en friare prisreglering.
POSTENNyhetI april fälldes Sverige av EU-domstolen för att vissa posttjänster och frimärken inte är undantagna från moms. Nu backar Sverige och lägger fram ett lagförslag där de samhällsviktiga posttjänsterna och frimärken undantas från moms.
Prenumerera på