Annons:

Postnord avkrävs en tidsplan för åtgärder

POSTNORD2023-05-24

Post- och telestyrelsen, PTS, kräver nu Postnord på en redovisning av tidsplanen för de åtgärder som företaget tänker vidta för att komma till rätta med problemen med postutdelningen, rapporterar Dagens Nyheter.

PTS har tidigare konstaterat att Postnord under förra året inte levde upp till befordringstidskravet, som innebär att 95 procent av alla inrikes brev ska ha delats ut inom två arbetsdagar. I genomsnitt, på nationell nivå, delade Postnord ut 94,7 procent av de tvådagarsbefordrade breven i tid. Motsvarande siffra för 2021 var 97,9 procent.

Sedan den första rapporten om försämringen av Postnords service offentliggjordes har PTS fått en riskanalys och tillhörande handlingsplan för de åtgärder Postnord avser att vidta. Nu konstaterar tillsynsmyndigheten att den varken fått någon tidsplan för åtgärderna eller en bedömning av när de väntas få önskad effekt, skriver Dagens Nyheter.

På måndagen skickade PTS en formell begäran till Postnord, som inom tre veckor måste svara på frågan om när problemen är lösta. PTS vill ha information om tidsplanen för respektive åtgärd samt om när bolaget bedömer att åtgärderna ska få avsedd effekt.

”Situationen riskerar att underminera förtroendet för den här tjänsten. När är man på banan igen? Det är det vi vill veta nu”, säger Emma Maraschin, chef på enheten för postfrågor på PTS, till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA