ST välkomnar ny vd för Postnord

POSTEN2019-10-29
Postnord AB har utsett Annemarie Gardshol till vd och koncernchef för bolaget. Annemarie Gardshol har varit tillförordnad vd sedan i april. Samtidigt har styrelsen utsett chefen för Postnord i Danmark Peter Kjaer Jensen till vice VD i Postnord.

Annemarie Gardshol har varit vd för Postnord Sverige sedan februari 2018. Hon blev tillförordnad koncernchef för hela bolaget i april i år, sedan tidigare chefen Håkan Ericsson fått gå med omedelbar verkan. Genom att utse Annemarie Gardshol och Peter Kjaer Jensen får bolaget ett ledarskap med god kännedom om verksamheten, menar styrelsens ordförande Christian Jansson i ett pressmeddelande:

”Postnord behöver på ett flexibelt och effektivt sätt fortsätta att ställa om för att anpassa verksamheten till den växande paketmarknaden och sjunkande brevvolymer och samtidigt säkerställa hög kvalitet och servicegrad.”

ST inom Postnord välkomnar beslutet att utse Annemarie Gardshol till koncernchef:

– Hon har varit tillförordnad och vi har goda erfarenheter av henne som koncernchef. Det var ett klokt beslut och styrelsen var enig, säger STs avdelningsordförande Theresia Dissel till Publikt.

Annemarie Gardshol rekryterades till Postnord 2012 och har sedan dess haft flera chefsjobb i bolaget, bland annat som VD för Postnord Strålfors Group och Chief Strategy Officer. Hon är utbildad civilingenjör och har tidigare arbetat inom Gambro och vid McKinsey & Company. Hon tillträder formellt 1 november.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.