Postnords huvudkontor Arken i Tomteboda i Solna.
Postnords huvudkontor Arken i Tomteboda i Solna.

Postnord blir kvar i Tomteboda

POSTNORD2022-01-11
Postnord behåller sitt huvudkontor i Tomteboda. Bolaget har skrivit ett nytt hyresavtal med den nya fastighetsägaren Ursus och blir därmed av med en tredjedel av lokalytorna, skriver Fastighetsvärlden.

Posten flyttade in i sitt då nybyggda huvudkontor i Tomteboda i Solna redan i årsskiftet 2003/2004. Byggnaden hade från start närmare 6 000 kvadratmeter lokalyta, och efter invigningen fylldes lokalerna av ett tusental postanställda. Genom åren har omgörningen av Posten till Postnord och de förändrade kommunikationsmodellerna har gjort att ytorna blivit onödigt stora och Postnord har försökt att lämna åtminstone delar av lokalerna.

Under 2020 bytte hela kvarteret Arken, med Postnords huvudkontor, ägare när Ursus köpte fastigheten av tidigare ägaren Delarka. Nu har Postnord kommit överens med Ursus om att lämna en tredjedel av lokalytorna, skriver Fastighetsvärlden. Det nya hyresavtalet löper fram till halvårsskiftet 2029.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.