250 anställda får lämna Postnords huvudkontor i Solna.
Bild: Mostphotos
250 anställda får lämna Postnords huvudkontor i Solna.

Postnord säger upp 250 anställda

POSTNORD2019-05-29
Inom ramen för ett sparpaket säger Postnord upp 250 anställda på huvudkontoret. Det blir också förändringar i det statliga bolagets styrelse, enligt ett pressmeddelande.

I takt med att det skickas färre brev behöver Postnord spara pengar. Därför görs det förändringar på huvudkontoret i Solna, enligt bolagets pressmeddelande.

Sparpaketet innebär att totalt 250 anställda får lämna sina jobb. Det ska bland annat inte finnas någon kommunikationsavdelning kvar på bolagets huvudkontor i Solna, uppger nyhetssajten Breakit.

”Man har bestämt en ny organisation och i den finns ingen egen kommunikationsfunktion kvar på koncernnivå. Jag lämnar därför koncernledningen, och Postnord”, säger kommunikationsdirektör Thomas Backteman till Breakit. 

Sparpaketet innebär att ungefär en fjärdedel av personalen på huvudkontoret får sluta. Bolagets förre vd och finanschef fick gå i april.

Enligt STs avdelningsordförande Theresia Dissel, är det oklart hur många svenska anställda som får lämna huvudkontoret i slutändan. Eftersom det är ett sparpaket på koncernövergripande nivå berörs även anställda i Danmark, enligt henne.

– Som vid alla andra nedskärningar är det oroligt, men vi är överens med arbetsgivaren om att de ska ge besked så att de anställda vet vad som gäller innan de går på semester, säger hon till Publikt.

Fram tills dess pågår förhandlingar mellan fack och arbetsgivare, enligt Theresia Dissel.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.