Annons:

Socialstyrelsen

Ämne:Socialstyrelsen
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Socialstyrelsen. Du kan även följa vad Publikt skriver om Socialstyrelsen genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
OmlokaliseringNyhetFyra av de fem statliga myndigheter som föreslagits flytta jobb till Härnösand är negativa till förslaget, rapporterar SVT. Den femte myndigheten har ännu inte lämnat sitt remissvar.
KriminalvårdenNyhetSamhället ger inte tillräckligt stöd till barn vars föräldrar sitter i fängelse eller på annan grund är frihetsberövade. Det konstaterar Socialstyrelsen efter en kartläggning.
SocialstyrelsenNyhetAktivistgruppen Transförsvaret som kämpar för transpersoners rättigheter genomförde i måndags en aktion mot Socialstyrelsens huvudkontor i Stockholm. Närmare 50 personer tog sig in i lokalerna och krävde uppmärksamhet.
FolkhälsaNyhetSocialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell har valts till ordförande för OECDs hälsokommitté. Hon blir därmed den andra svenska ordföranden bland OECDs kommittéer.
RättsväsendeNyhetRegeringen har gett fyra myndigheter särskilda uppdrag kring våldsbejakande extremism. Det berör Kriminalvården, Barnombudsmannen, Socialstyrelsen och Statens institutionsstyrelse, SiS.
SjukskrivningarNyhetFör att förbättra situationen för den växande grupp personer som är sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa vill Socialstyrelsen utvidga möjligheterna till individuellt anpassade sjukskrivningar.
FlyktingarNyhetSocialstyrelsen ska genomföra en studie av magnetkamera som metod att bedöma åldern på ensamkommande flyktingbarn. Studien kommer att genomföras av oberoende forskare.
ADHDNyhetFyra statliga myndigheter gör en gemensam satsning för stöd åt personer med ADHD. Det handlar bland annat om samlat kunskapsstöd, om behandling och information samt om ökad forskning.
FörvaltningNyhetRegeringen vill ha bättre kontroll över vilka effekter myndigheters beslut kan få för stat, kommun och landsting. Regeringens medgivande ska krävas för att en myndighet ska kunna införa fördyrande föreskrifter.
SocialstyrelsenNyhetSocialstyrelsens nya grafiska profil blev mer än dubbelt så dyr som offerten. Den kostade drygt 1,5 miljoner kronor. Och den nya logga som ingick kom aldrig till användning, skriver TT.
Prenumerera på