Olivia Wigzell leder hälsokommitté

FOLKHÄLSA2016-11-09
Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell har valts till ordförande för OECDs hälsokommitté. Hon blir därmed den andra svenska ordföranden bland OECDs kommittéer.

”OECDs hälsokommitté är en viktig aktör på den globala arenan. Med Olivia Wigzell som ordförande får Sverige ytterligare möjligheter att bidra till det internationella hälsoarbetet”, skriver folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström, S, i ett pressmeddelande.

OECDs hälsokommitté hanterar bland annat frågor som rör antibiotikaresistens, psykisk hälsa, jämlik vård samt frågor kring patientcentrerad vård och folkhälsa. Just nu arbetar kommittén med att ta fram ett förslag på hur hälso- och sjukvården kan utvärderas genom att tillfråga patienterna om deras uppfattning om resultat och bemötande.

”Olivia Wigzell har en gedigen och bred erfarenhet av arbetet med svensk hälso- och sjukvård bland annat från Socialstyrelsen och Socialdepartementet. Hon kommer kunna bidra med många viktiga perspektiv till kommitténs arbete”, skriver Gabriel Wikström.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.