DO stämmer bemanningsföretag

DISKRIMINERING2019-10-11

Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer ett bemanningsföretag inför Arbetsdomstolen, AD, sedan bolaget vägrat en kvinna med funktionsnedsättning anställning på deltid. DO kräver att kvinnan får ett skadestånd om 80 000 kronor.

Enligt det kollektivavtal som reglerar anställningar i bemanningsföretag ska den som söker ett tillfälligt extrajobb ha en annan huvudsaklig sysselsättning. Följden blir att personer med sådana funktionsnedsättningar som innebär nedsatt arbetsförmåga utesluts från arbete, konstaterar DO i ett pressmeddelande.

Stämningen gäller en kvinna som var intresserad av ett tillfälligt jobb som programvärdinna. Hon har en funktionsnedsättning som ger nedsatt arbetsförmåga och har sjukersättning med 75 procent. Bemanningsföretaget krävde att den sökande skulle ha en annan huvudsaklig sysselsättning om minst 50 procent.

När kvinnan kontaktade bemanningsföretaget fick hon besked om att sjukersättningen inte uppfyllde kravet och att hon därför inte kunde få jobbet.

AD dömde för ett år sedan bemanningsföretaget Manpower att betala diskrimineringsersättning med 110 000 kronor till en kvinna med funktionsnedsättning i ett liknande fall. Enligt AD är kravet på annan huvudsaklig sysselsättning otillåtet, eftersom det särskilt missgynnar personer med en funktionsnedsättning.

”Trots ADs tydliga dom förekommer sådana här krav fortfarande i de centrala kollektivavtalen på bemanningsområdet. Det är bekymmersamt om parterna inte tar sitt ansvar för att se till att diskriminering inte sker”, kommenterar DO Agneta Broberg i pressmeddelandet.

Därför väcker DO samtidigt talan för kvinnans räkning mot parterna som slutit kollektivavtalet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA