Migrationsverket varslar 300 anställda

ARBETSMARKNAD2017-01-31

Migrationsverket varslar om uppsägning av upp till 300 medarbetare i region mitt. Enligt varslet till Arbetsförmedlingen berörs samtliga län och arbetsorter i regionen av neddragningarna.

Migrationsverket har varslat Arbetsförmedlingen om sin planerade omställning i region mitt. Enligt varslet kommer Migrationsverket att ha 300 färre medarbetare i regionen vid nästa årsskifte. Varslet sker enligt lagstiftningens krav att Arbetsförmedlingen ska varslas senast sex månader i förväg om fler än 100 medarbetare berörs.

Enligt ett pressmeddelande från Migrationsverket berörs samtliga län och orter i regionen av varslet. Minskningen kommer att i första hand ske genom omplaceringar och naturliga avgångar, men uppsägningar kan inte uteslutas, skriver myndigheten. Migrationsverket har i dagsläget 1 100 anställda i region mitt.

Antalet anställda som berörs av varslet fördelar sig på de aktuella länen enligt nedan:

  • Värmlands län, 60 anställda
  • Gävleborgs län, 60 anställda
  • Västmanlands län, 55 anställda
  • Dalarnas län, 50 anställda
  • Örebro län, 45 anställda
  • Uppsala län, 30 anställda

”Exakt hur olika orter och enheter inom länen kommer att påverkas återstår att se. Lokala arbetsgrupper arbetar nu med att planera omställningen och ta fram förslag på en organisationsstruktur. Förhandlingar ska genomföras med arbetstagarorganisationerna lokalt och regionalt. Målet är att hitta så bra lösningar som möjligt för de medarbetare som berörs”, säger tillförordnade regionchefen Magnus Önnestig i pressmeddelandet.

Totalt har Migrationsverket i dag cirka 8 400 anställda.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA