Migrationsverket stänger 183 boenden

MIGRATIONSVERKET2017-01-19
Migrationsverket ska under våren stänga 183 direktupphandlade boenden runt om i landet. Genom att omplacera drygt 16 000 personer vill myndigheten få ned kostnaderna för sina boenden.

Under februari till maj ska samtliga de asylboenden som direktupphandlats avvecklas. Efter 21 maj kommer Migrationsverket därmed bara att ha platser som upphandlats genom ramavtal. 183 boenden kommer att stängas, vilket berör drygt 16 000 människor. När de direktupphandlade boendeplatserna har upphört kommer Migrationsverket att ha kvar cirka 10 000 upphandlade boendeplatser med ramavtal. Målsättningen är ett stabilt och långsiktigt boendesystem.

”Vi fortsätter att avveckla boendeplatser under våren. Det är ett ekonomiskt ansvar vi har eftersom vi annars skulle få betala för tomma platser”, skriver Migrationsverkets chef för boendeplanering Kenneth Karlsson i ett pressmeddelande.

Arbetet med att genomföra flyttningarna är omfattande, och avtalen med leverantörerna ska avslutas i särskild ordning. Därför kommer människor att flytta och boenden att stängas i olika etapper under våren.

”Varje etapp motsvarar en tvåveckorsperiod, och ungefär 1 000 personer bedöms behöva få hjälp att flytta per vecka”, skriver Kenneth Karlsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.