Migrationsverket stänger 183 boenden

MIGRATIONSVERKET2017-01-19

Migrationsverket ska under våren stänga 183 direktupphandlade boenden runt om i landet. Genom att omplacera drygt 16 000 personer vill myndigheten få ned kostnaderna för sina boenden.

Under februari till maj ska samtliga de asylboenden som direktupphandlats avvecklas. Efter 21 maj kommer Migrationsverket därmed bara att ha platser som upphandlats genom ramavtal. 183 boenden kommer att stängas, vilket berör drygt 16 000 människor. När de direktupphandlade boendeplatserna har upphört kommer Migrationsverket att ha kvar cirka 10 000 upphandlade boendeplatser med ramavtal. Målsättningen är ett stabilt och långsiktigt boendesystem.

”Vi fortsätter att avveckla boendeplatser under våren. Det är ett ekonomiskt ansvar vi har eftersom vi annars skulle få betala för tomma platser”, skriver Migrationsverkets chef för boendeplanering Kenneth Karlsson i ett pressmeddelande.

Arbetet med att genomföra flyttningarna är omfattande, och avtalen med leverantörerna ska avslutas i särskild ordning. Därför kommer människor att flytta och boenden att stängas i olika etapper under våren.

”Varje etapp motsvarar en tvåveckorsperiod, och ungefär 1 000 personer bedöms behöva få hjälp att flytta per vecka”, skriver Kenneth Karlsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA