Strejkhot på spåren undanröjt

AVTALSRÖRELSEN2017-05-12

Strejken inom spårtrafiken som skulle brutit ut i dag blåstes av på torsdagseftermiddagen sedan Seko och Almega kommit överens om ett nytt avtal.

Seko och Almega kom i direkta förhandlingar överens om ett nytt treårigt avtal på spårtrafikområdet i går. Därmed drog Seko tillbaka sitt strejkvarsel.

”Det är en seger för rättvisan. Vi får nu den låglönesatsning som vi krävt och andra plusvärden som är viktiga för våra medlemmar på detta område”, skriver Sekos förbundsordförande Valle Karlsson i ett pressmeddelande.

Enligt Valle Karlsson har förhandlingarna med Almega drivits i en konstruktiv ton.

Avtalet innebär enligt Seko att medlemmarna får samma löneökningar som andra fått på arbetsmarknaden. Uppgörelsen innehåller också en låglönesatsning. Låglönesatsningen innebär att arbetsgivarna ska bidra med procentuellt sett mer till lönepotten för anställda med löner under 24 000 kronor i månaden.

”Sammantaget är detta en väldigt bra uppgörelse för våra medlemmar som förutom en låglönesatsning innehåller viktiga förbättringar i övriga villkor”, skriver Valle Karlsson.

Avtalet berör cirka 10 000 medlemmar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA