Tågvärd knivskars vid avvisning

SPÅRTRAFIKEN2014-12-08

En tågvärd blev knivskuren av en passagerare på lördagskvällen. Kvinnan fick lindriga skador och fördes till sjukhus tillsammans med en chockad kollega. SJ erbjuder sina anställda krisstöd.

Det var på ett av SJs snabbtåg som en tågvärd blev knivskuren på lördagskvällen. Tågvärden skulle avhysa en passagerare på Lunds station. Plötsligt anföll mannen henne med kniv.

– Den lindrigt skadade tågvärden fördes tillsammans med en chockad kollega till Skånes universitetssjukhus i Lund. Båda medarbetarna fick lämna sjukhuset senare under kvällen, säger Maricka Berggren vid SJs pressavdelning.

Enligt ögonvittnen som Aftonbladet har intervjuat verkade 29-åringen påverkad. När tågvärden skulle ta betalt för resan låste han in sig på toaletten, men kom sedan ut igen.

Det var när de kom fram till stationen och tillsammans skulle kliva ut ur vagnen som mannen tog fram en kniv och gick till angrepp mot tågvärden.

Tre SJ-anställda arbetade på snabbtåget. Vid avvisningen fanns även två tillkallade väktare på plats på stationen. Enligt Skånepolisen grep väktarna gärningsmannen, en 29-åring, och höll honom kvar tills polis kom till platsen.

SJ startade genast ett krisarbete i enlighet med bolagets rutiner.

– Förutom att gruppchefer informerades och fanns tillgängliga via telefon och på plats i Stockholm och Malmö, har all personal på SJ tillgång till en kristerapeut dygnet runt. I dag finns även psykologer på plats på stationen i Malmö, säger Maricka Berggren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA