Varför skriver facket på handlingarna?

DEBATT: SJUKFÖRSÄKRING2009-05-12
ST Press skrev i nummer 4/2009  om Maj-Lis Svensson som fick sluta sitt arbete på Trafficare i Malmö. Kristine Stina Jensen anser att om facket skött ärendet bättre hade  Maj-Lis Svensson  vunnit striden mot arbetsgivaren.

Jag skriver angående Maj-Lis Svensson, som fick sluta sitt jobb på Trafficare i Malmö (som ST Press rapporterade om i nummer 4/2009).

Jag har känt Maj-Lis i många år, på den tiden var vi anställda av SJ, då de tog hand om sin personal, och facket var lite starkare. Mycket har fördärvats sedan det blev privatiserat.

Varför svarar facket att Traffi­care nog skulle kunnat hitta ett annat jobb, varför skriver de på handlingarna då? Vad jag vet så finns det jurister på facket, varför hjälpte inte de till? Maj-Lis hade nog vunnit målet, för mig veterligen har hon skött sitt jobb under alla år. Om man blir sjuk kan man väl inte rå för, hon satt ju på kontoret när hon kom till Trafficare. Varför kunde hon inte få vara kvar där?

Det blir inte den sista där nere som får gå av de gamla SJ-arna. Men det borde skötas på ett reko sätt. Skärpning. Hur vill vi att det ska bli fred på jorden, när folk blir behandlade så här på sin arbetsplats?

Från en som skäms att vara medlem i ST.

Kristine Stina Jensen
Höör

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.