Annons:

Christer Warholm har omkring 10 000 skivor i sin samling. ”­Musiken har betytt allt”, säger han.
Bild: Daniel Ström
Christer Warholm har omkring 10 000 skivor i sin samling. ”­Musiken har betytt allt”, säger han.

"Musiken har betytt allt"

MIN FRITID2022-02-22

Förutom att njuta av sin skivsamling ger Christer Warholm, ST-medlem och arbetsförmedlare, på sin fritid ut samlingsskivor och ordnar konserter – till och med hemma i sitt vardagsrum.

Av:  Jenny Damberg

”Jag har omkring 10 000 skivor, varav majoriteten är vinyl. Jag plockar fram någon eller några varje kväll. Men det går inte att lyssna på alla, det skulle ta för lång tid. Ett tag åkte jag till London varje år och köpte skivor. Visst köper jag fortfarande en del, men nu har jag blivit så pass gammal att jag också har börjat sälja det jag inte är intresserad av.

Tillsammans med min kompis ger jag ut samlingsskivor i två olika serier, främst amerikansk rock och pop. Den första heter ”Home Runs – Songs That’ll Take You All The Way”, den andra ”Souvenirs – Little Gems Of Pop”. Båda har flera volymer. I den andra serien gav vi ut den tredje volymen 2020 och jobbar med en fjärde.

Jag går fortfarande på många livespelningar. Redan som tolvåring gick jag på min första riktiga konsert, Deep Purple på Scandinavium 1972, och sedan dess har jag sett över 2 000 grupper.

Under många år arrangerade jag, min bror och några kompisar även en hel del spelningar i Vara. Allt från The Ark, Håkan Hellström, Totta Näslund och Dee Dee Ramone till okända amerikanska countryartister. Jag har till och med ordnat konserter hemma. Jag och min fru bor i en gammal lägenhet, med ett vardagsrum på 70 kvadrat. Det är 3,80 i takhöjd och jättebra akustik. Där har jag haft ett par spelningar för en publik på cirka 40 personer. Dels en skotsk grupp som heter Dropkick, dels – precis innan pandemin bröt ut – det svenska bandet Sator, som spelade akustiskt. Att arrangera den typen av grejer är bara möjligt tack vare de kontakter som jag fått genom åren.

Min uppväxt var ganska trasig, med mycket mobbning. Musiken, främst David Bowie, John Lennon och Beatles, var en tillflyktsort i många år, sedan kom punken som en befrielse från all frustration. Musiken har betytt allt. Det finns alltid någon musikgenre som passar ens sinnesstämning och som man kan fly bort i för en liten stund.”

Christer Warholm

Ålder: 61 år.

Bor: I Vara.

Arbete: På Arbetsförmedlingens kontor i Lidköping.

Gör på fritiden: Samlar skivor och ger ut samlingsalbum på eget bolag. Spelar också golf.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA