SPV: Ökade krav på nya medarbetare kan innebära högre löner

FÖRDJUPNING: REKRYTERING2013-11-05

En femtedel av personalen på Statens tjänstepensionsverk, SPV, går i pension de närmaste fem åren. Den största utmaningen blir att hitta ny IT-personal, konstaterar generaldirektör Ann-Christin Nykvist.

Framtidens personal på Statens tjänstepensionsverk, SPV, behöver ha en bredare kompetens, säger general­direktör Ann-Christin Nykvist.

– Arbetet ändrar sig radikalt. Handläggningen blir bredare. Man måste bland annat ha beställarkompetens och analyskompetens.

Ann-Christin Nykvist räknar med att 20 procent av personalen på myndigheten, som finns i Sundsvall och har 300 anställda, går i pension de närmaste fem åren. Samtidigt automatiseras alltmer av verksamheten. 90 procent av pensionshandläggningen sker med automatik. Därför krymper antalet anställda successivt.

– Vår verksamhet genomgår en stor utveckling men personalminskningen är väldigt odramatisk, eftersom vi har en naturlig avgång.

När kraven på medarbetarna ökar räknar generaldirektören också med att få betala mer i lön till de anställda.

– Om vi ska ha en kompetensväxling kan det påverka lönestrukturen på myndigheten. Högre utbildade är dyrare arbetskraft, säger Ann-Christin Nykvist.

SPV konkurrerar också med andra arbetsgivare i Sundsvallsregionen om välutbildad arbetskraft – särskilt sådan med IT-kompetens.

– IT-enheten kommer att vara den största enheten hos mig. Den är otroligt central för att verksamheten ska snurra över huvud taget.

Den som vill jobba på SPV måste vara engagerad och vilja ta ansvar.

– Man måste ha en egen motor, ett eget driv för att kunna fungera väl hos oss. Att vara nyfiken och flexibel är bra. Och att man vill vara med i den resa som den här organisationen gör. Sedan är det alltid viktigt med den sociala kompetensen, säger Ann-Christin Nykvist.

Att SPV tar in medarbetare med högre utbildning innebär att verksamheten kan låta dem växa med sitt uppdrag och utvecklas, säger general­direktören.

– Det är attraktivt både för medarbetarna och för oss som arbets­givare. Staten har mycket att erbjuda dem som söker spännande jobb, säger Ann-Christin Nykvist.

  

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA