Ta strid för rätten till heltidsarbete

LEDARE2013-03-05
Statliga arbetsgivare vill möta kraven på snabb service på obekväma tider. Men det får inte gå ut över medarbetarnas arbetsvillkor.

Trygga heltidstjänster försvinner. De ersätts av deltidstjänster – inte sällan med arbetstiden förlagd till kvällar, nätter och helger. Ibland sker det i omorganisationer där de anställda tvingas söka de nya arbetena för att över huvud taget kunna jobba kvar.

Det är en utveckling som pågår i flera statliga företag, kan Publikt berätta i detta nummer. Det väcker frågan om staten är en ägare och arbetsgivare som föregår med gott exempel genom att värna en god arbetsmiljö för medarbetarna.

Att lyckas med det är naturligtvis en utmaning. I många verksamheter håller kraven på att förändras. Medborgare och kunder vill ha stor tillgänglighet, med snabb service under hela eller stora delar av dygnet. Toleransen för väntetider minskar.

Det finns mycket positivt i att allmänheten ställer höga krav och på detta sätt driver på utvecklingen av offentliga tjänster. Men anpassningen till dessa krav måste ske på ett sätt som inte försämrar villkoren för de anställda som ska leverera den goda servicen. Annars bidrar staten till en utveckling mot en allt tuffare arbetsmarknad. Risken är också att man förlorar kompetenta medarbetare som inte accepterar sådana villkor.

Ett exempel av många på hur det kan gå till när bra jobb blir sämre är den omorganisation inom Postnord som Publikt rapporterar om. När en ny terminal byggs i Veddesta norr om Stockholm får de anställda på Segeltorpsterminalen söka tjänster i den nya organisationen.

Majoriteten är deltidstjänster. Många innebär nattarbete. Det skapar problem för medarbetarna. För den som har en heltidslön är det ett stort avbräck att förlora en del av sin inkomst. Och för den som organiserat livet kring en dagtidstjänst kan det vara svårt att hitta lösningar som gör det möjligt att jobba natt.

Allt fler riskerar att hamna i samma situation. Om staten som arbetsgivare kan agera på detta sätt på bolagssidan, är sanno­likheten stor att frågan också kommer att bli aktuell på flera myndigheter.

För facket gäller det att försvara de anställdas rätt till ett gott arbetsliv. Arbetsgivarna vill ha mest personal på plats när trycket är som störst. Den enkla lösningen på det problemet kan synas vara att inrätta tjänster som bara omfattar just dessa timmar. Det finns dock andra vägar – och i dessa situationer kan fackets roll vara att driva på för att hitta och använda dem. Tyvärr kan även konstruktiva förslag ibland förkastas till förmån för största möjliga kortsiktiga vinst.

Därför måste ST och andra fackförbund ta strid för rätt till heltid i centrala och lokala förhandlingar. Det gjordes i förra årets förhandlingar med Almega inom bransch kommunikation, där Postnord ingår. Samma krav fördes nyligen fram i förhandlingarna på spårtrafikområdet, det av STs avtal som är först ut i årets avtalsrörelse.

Hotet om försämrade arbetsvillkor är en påminnelse om att de segrar som fackföreningsrörelsen uppnått är bräckliga. Arbetsgivarna är alltid intresserade av att pressa sina kostnader – även om det sker på de anställdas bekostnad. Bara starka fack kan stå emot en sådan utveckling.

Detta är en ledartext. Den speglar ledarskribentens personliga uppfattning.

ÄMNEN:

Arbetstider
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.