100 000 statsanställda får gå

RYSSLAND2010-09-21

På tre år ska Ryssland minska statsförvaltningen med över 100 000 tjänster. Enligt finansminister Aleksej Kudrin ska nedskärningarna spara mer än 10 miljarder kronor åt statskassan.

“Vi utgår från att mer än 100 000 federala och statliga jobb kommer att skäras bort inom tre år. Regeringen har redan upprättat en tidtabell för nerskärningen av antalet offentliganställda i den preliminära budgeten för de närmaste tre åren och samordnat det med berörda departement och myndigheter”, sade Aleksej Kudrin i samband med ett möte under ledning av president Dmitrij Medvedev, skriver Prime Time Russia.

I juni i år beordrade president Medvedev att antalet offentliganställda skulle minska med 20 procent. Enligt en rapport från den ryska statistiska centralbyrån uppgick antalet offentliganställda till 604 600 personer i juni. Under de senaste fyra åren har antalet statsanställda på federal, regional och lokal nivå vuxit med sammanlagt 130 000 personer.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA