15 miljoner till säkerhet i domstol

RÄTTSVÄSENDET2011-09-13

Regeringen anslår 15 miljoner kronor i nästa års budget till ökad säkerhet i landets domstolar. Pengarna kommer att användas bland annat till larmbågar och säkerhetsvakter, uppger Ekot.

Anslaget till ökad säkerhet i domstolarna blir enligt Ekot 15 miljoner kronor nästa år, och 30 miljoner år 2013. Enligt Domstolsverkets beräkningar behövs betydligt högre belopp för att uppfylla de säkerhetskrav en statlig utredning nyligen kom fram till. Det behövs över 90 miljoner kronor per år för att alla domstolar ska uppnå den säkerhetsnivå som utredningen angav. Till det kommer enligt verket ett investeringsbehov på 75 miljoner kronor.

”Vi har gjort en bedömning av att det mest angelägna som man kan behöva göra, det kommer de här pengarna att rymma. Det tar också tid att installera och bygga upp en organisation som är bättre, så att jag tycker att vi har gjort en ganska bra avvägning här”, säger justitieminister Beatrice Ask till Ekot.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA