30 miljoner kronor till distansutbildning

HÖGSKOLAN2021-01-14
Sex högskolor får dela på 30 miljoner kronor för att stärka distansutbildningen. Syftet med satsningen är enligt ett pressmeddelande från regeringen att ge ökad tillgång till högskoleutbildning runt om i landet.

Umeå universitet, Luleå tekniska universitet, Karlstads universitet, Linnéuniversitetet, Mittuniversitetet och Högskolan i Gävle får fem miljoner kronor vardera för att stärka distansutbildningen, öka möjligheterna till verksamhetsförlagd utbildning på distans och utveckla goda samverkansformer för verksamhetsförlagd utbildning. Pengarna ska användas till utvecklingsåtgärder som syftar till att öka kvalitet och genomströmning i studier på distans, skriver regeringen.

”Det behöver finnas goda möjligheter för människor i hela landet att studera vid universitet och högskola. Vi förbättrar med denna satsning möjligheterna till distansutbildning och stärker även möjligheterna att studera verksamhetsförlagd utbildning på distans. Det är viktigt för att säkra tillgången på utbildad personal till välfärd och näringsliv”, kommenterar utbildningsminister Matilda Ernkrans, S, beslutet i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.