300 miljoner extra till Sjöfartsverket

SJÖFARTSVERKET2020-06-16
Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna föreslår ett extra anslag på 300 miljoner kronor till Sjöfartsverket. Syftet är att säkerställa samhällsviktig verksamhet som drabbats av coronakrisen.

Coronapandemin har drabbat transportsektorn hårt. En konsekvens är att fartygstrafiken minskat kraftigt, vilket inneburit att Sjöfartsverket förlorat stora delar av sina intäkter, konstaterar regeringen i ett pressmeddelande.

För att säkerställa att Sjöfartsverket kan fortsätta att utföra samhällsviktiga uppdrag, som beredskap inom sjö- och flygräddning, föreslår regeringen och stödpartierna ett resurstillskott om 300 miljoner kronor för att täcka upp för intäktsbortfallet. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.