80 000 har lämnat LO-förbunden

LO2007-09-06

Ungefär 80 000 medlemmar har gått ur LO-förbunden sedan årsskiftet. Största medlemsraset har drabbat Hotell- och restaurangfacket och Handels.

Under de senaste fyra månadena har 30 000 medlemmar lämnat LO, enligt LO-tidningen. Mest är det kvinnor och ungdomar som väljer att gå ur, mycket beroende på den kraftigt höjda a-kasseavgiften.

Från Handels har nästan tio procent försvunnit sedan årsskiftet och för hela LO är siffran 80 000.

Det betyder stora ekonomiska förluster för LO och förbunden. För LO är 100 000 betalande medlemmar detsamma som att inkomsterna minskas med cirka 16–17 miljarder kronor per år, skriver LO-tidningen. Det är något som kan vara verklighet vid årsskiftet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA