Åklagares hem beskjutet

RÄTTSVÄSENDE2008-03-14

Två skott sköts in genom ett fönster till en åklagares lägenhet i centrala Malmö i natt. Den utsatte åklagaren har varit engagerad i brottsutredningar med anknytning till mc-gäng.

Av:  Rita Rusanen

Åklagaren befann sig inte själv i lägenheten när skotten avlossades, men en familjemedlem till familjen var där och slog larm till polisen, skriver Sydsvenska Dagbladet. Ett vittne uppger att hon hörde två skott och såg en man springa från platsen. Polisen hade vid lunchtid på fredagen ännu inte funnit någon misstänkt.

– Skotten mot Malmöåklagarens lägenhet kan ha kopplingar till mc-gäng, men de behöver inte ha det, sa Tommy Lindén, kommissarie och biträdande förundersökningsledare vid länskriminalen vid en presskonferens på fredagsförmiddagen.

Enligt uppgifter till TT har åklagaren nu fått polisbeskydd. Brottsrubriceringen är tills vidare framkallande av fara för annan, men den kan komma att ändras, uppger polisen.

Överåklagare Sven-Erik Alhem vid Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum i Malmö ser allvarligt på händelsen.

– Det kan vara så att den grova organiserade brottsligheten försöker förstärka sitt eget bestämmandeinflytande över samhället genom ett upptrappat våld och hot, säger han i en skriftlig kommentar till TT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Övrigt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA