Ams bildar ny myndighet

AMS2007-03-09

Regeringen har nu formellt gett Ams i uppdrag bilda den nya myndigheten Arbetsförmedlingen. Den 30 april vill regeringen ha information om hur organisationen ska se ut.

Den nya myndigheten ska ersätta Ams och länsarbetsnämnderna från den 1 januari 2008. Redan i budgetpropositionen aviserade regeringen att Ams skulle få i uppdrag att avveckla Ams och länsarbetsnämnderna, och samtidigt planera och genomföra bildandet av den nya Arbetsförmedlingen.

Enligt ett pressmeddelande från Ams ska den nya organisationen utgå från att Arbetsförmedlingen organiseras i 60 - 80 lokala arbetsmarknadsområden i landet. Förslaget innebär att det förutom ett centralt arbetsförmedlingskontor i varje område ska finnas ett antal lokalkontor.

– Den viktigaste grundprincipen i arbetet med den nya organisationen är att värna kärnverksamheten i Arbetsförmedlingen, det vill säga stödet till arbetssökande och arbetsgivare, säger generaldirektör Bo Bylund i pressmeddelandet.

– En annan viktig princip är att säkra den kunskap som finns i organisationen. Vi står inför en stor generationsväxling inom Arbetsförmedlingen de närmaste åren. Det är därför oerhört viktigt att vi nu klarar att behålla den viktiga kompetens som finns i organisationen. Målsättningen är att inga uppsägningar ska behöva ske.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA