Anders Danielsson blir landshövding

LÄNSSTYRELSEN2017-08-17
Migrationsverkets före detta generaldirektör Anders Danielsson blir ny landshövding i Västra Götalands län. Han tillträder sitt nya jobb 18 september.

Anders Danielsson avslutade sin tjänst som generaldirektör för Migrationsverket i december förra året. Han gick vidare till en tjänst som generalsekreterare för Röda korset, men han hade också fått kritik för sin ledarstil från fackets håll.

I dag meddelade regeringen att han utsetts till landshövding i Västra Götalands län. Juristen Anders Danielsson var på Migrationsverket i fem år, dessförinnan var han generaldirektör för Säkerhetspolisen mellan 2007 och 2012.

Han tillträder 18 september och lämnar därmed sitt jobb på Röda korset mindre än ett år efter det att han tillträdde.

Anders Danielsson.
Bild: Peter Jönsson/Röda Korset
Anders Danielsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.